Monet aloittelevat kuumeilijat tuhlaavat joka kuukausi kilokaupalla testejä vain todetakseen saman, minkä saa tietää ilmaiseksikin - ettei raskaus ole alkanut. Jokainen vatsan nipistys, rinnan vihlaisu, huono olo, nälkä, väsymys ja flunssa on olevinaan niin varma oire, että raskaustesti on perusteltu. Toki osa testeistä näyttää raskauden jo ennen kuin kuukautisten pitäisi alkaa, mutta suurin osa antaa tulokseksi vain negatiivisia - joko siksi, että on testannut liian aikaisin, tai todennäköisimmin siksi, että ei ole raskaana.

Minä en ole kartuttanut testinvalmistajien lompakkoa kuumeilu-urani aikana kuin yhdellä testillä. En ole raskaana, ennen kuin toisin todistetaan, ja todistukseksi kelpaa vain kuukautisten poisjääminen. Vaikka raskaudenkin aikana voi olla vuotoa, kuukautiset ovat aina kertoneet minulle sen, minkä uskomiseen toiset tarvitsevat negatiivisen raskaustestin. Yhden kerran vuosi takaperin kyllästyin oikuttelevaan kiertooni ja tarvitsin negatiivisen testin saadakseni vuodon alkamaan. Muuten kuukautiset ovat tulleet aina sellaisessa aikataulussa, ettei ole ollut mitään testattavaa.

Niin ne tulivat nytkin, lähes päivälleen säännöllisinä toisin kuin vuosi sitten. Hormonini ovat pitkän harjoittelun jälkeen löytäneet oikean rytmin. Minä ovuloin todistetusti, ja miehen pari kuukautta sitten sairastaman kuumeen ei enää pitäisi vaikuttaa tuhoavasti hänen siittiöihinsä. Toivonkin, että nämä olisivat viimeiset kuukautiseni. Jos en näe punaista 6.9. tienoilla, minun täytyy ehkä toisen kerran elämässäni harkita raskaustestin ostamista.