Monta pitkää vuotta haaveillen odotin sitä aikaa, kun olisin viimeinkin raskaana. Ajattelin, että olisin silloin onnellisempi kuin koskaan. Nyt, kun vauvan odotus on todellisuutta, olen toki onnellinen, mutta kovin arasti ja varovasti verrattuna kuvitelmiini. En sentään elä jatkuvasti sydän kurkussa lamaannuttavan keskenmenopelon kourissa, mutta olen huomannut, että tähän alkuraskauteen näyttäisi kuuluvan kiinteänä osana jatkuva epävarmuus ja tietynlainen surumielisyys.

Aiemmin kuvittelin, että kirjoittaisin heti positiivisesta raskaustestistä alkaen raskauspäiväkirjaa tai kirjeitä tulevalle lapselleni. En ole kuitenkaan vielä osannut tai uskaltanut kirjoittaa mitään sellaista. Vauvakirjankin ostin jo, mutta en ole tehnyt siihen yhtäkään merkintää. Pikku lupaus on vasta herneen kokoinen, enkä ole vielä rohjennut kiintyä häneen kovasti. Olen kylläkin rukoillut paljon, ettei hänelle tapahtuisi mitään pahaa, koska hänen menettämisensä tekisi joka tapauksessa kovin kipeää.

Kun ajattelen loppuraskautta ja vauvan syntymää, tulen valtavan onnelliseksi. Sinne asti päästäkseni minun pitää kuitenkin vielä läpikäydä ikävämpiä vaiheita: ensinnäkin tämä alun epävarmuus, ja toiseksi se rasittava prosessi, kun raskaudesta täytyy informoida sukulaisia ja tuttavia. En halua pimittää tietoa heiltä, mutta kaiken maailman tiedotustilaisuudet ja ihmisten uteliaisuus aiheuttavat stressiä. Pelkään negatiivisia reaktioita uutiseen, ja ahdistun jo etukäteen niistä paineista, joita uskon joidenkin lähipiirissä langettavan päälleni heti, kun he saavat tietää odotuksestani.

Jotkut saattavat olla sitä mieltä, että raskauteen ei saisi liittää negatiivisia tunteita, varsinkaan jos lasta on yritetty pitkään. Omasta mielestäni kuitenkin kaikki tunteet ovat yhtä oikeita ja tärkeitä, ja niiden kieltämisestä olisi vain haittaa. Kolikon tummista puolista huolimatta yritän pitää yllä valoisaa ja rauhallista perusasennetta, jotteivät stressi ja ahdistus valtaisi liikaa alaa suloisemmilta tunteilta. Toivon, että ajan kuluminen vapauttaa lisää resursseja iloon ja onnellisuuteen.