Valtakunnallinen akkaneuvosto on vahvistanut asetuksen, jonka mukaisesti naiset myöntävät toisilleen statuspisteitä. Vaihtoehtoisia teitä statuksen saavuttamiseen on pääpiirteissään kaksi: 1) tutkinto ja ura 2) äitiys. Pisteiden perusteella muodostettavat statusluokat ovat seuraavanlaisia:

0-15 pistettä: Olet todennäköisesti opiskelija tai työtön nuori nainen, jolla ei ole lapsia, mutta jota kukaan ei uskalla palkata ainakaan muihin kuin pätkätöihin. Akkastatuksesi on matala, koska et ole tehnyt elämässäsi mitään, minkä avulla voisit ansaita arvostusta toisilta naisilta.

16-30 pistettä: Olet joko nuori yhden lapsen äiti, jolla ei ole tutkintoa, tai kohtalaisen lupaavaa uraa tekevä lapseton nainen. Molemmat tavat mahdollistavat statuksellesi jonkinasteisen nousun, mutta jättävät sen edelleen melko matalalle tasolle, ellet hanki toisten akkojen silmissä lisää meriittejä.

31-45 pistettä: Olet useamman kuin yhden lapsen äiti tai töissä käyvä yksinhuoltaja. Lisäksi sinulla on jonkinlainen ammattitutkinto ja työkokemusta. Pystyt yhdistämään työn ja perheen tyydyttävästi, joten saat pisteitä molemmista pääkategorioista. Tämä tekee statuksestasi jo aika mukavan.

46-50 pistettä: Sinulla on korkeakoulututkinto, ja olet useamman kuin kahden lapsen äiti. Olet hoitanut lapsiasi kotona, mutta tällä hetkellä olet johtavassa asemassa työmarkkinoilla. Lapsesi ovat älykkäitä ja tasapainoisia. Bonuksena olet alle 40-vuotias, ja näytät huolitellulta huippumallilta. Akkastatuksesi on huippuluokkaa, mutta on erittäin epätodennäköistä, että sinä olet olemassa.

Nainen, mihin luokkaan sinä kuulut?