Heipä hei, Pumpuli. Äiti täällä taas. Mitäs sinä oikein olet puuhastellut tänään, kun mahassa on välillä tuntunut vallan mahdotonta melskausta? Taidat heittää yhä kuperkeikkoja, vaikka tila rupeaa pikkuhiljaa käymään väliin. Olet kuitenkin jo noin 35 senttiä pitkä ja painat arviolta puolitoista kiloa. Olet tähän asti viihtynyt hyvin poikittain mahassani, mutta pian sinun täytyy etsiskellä uusia asentoja, kun kasvat hurjaa vauhtia.

Olen lauleskellut sinulle muutamia lastenlauluja, jotka toivon sinun muistavan sitten, kun tuudittelen sinua sylissäni nukkumaan. Meillä on sinua varten hankittuina pehmoisia vaatteita, joihin kietaisen sinut, kun sinua paleltaa. Valmistelemme ennen syntymääsi kotiin myös sellaisen nukkumapaikan, jossa on tilaa kaikille meille kolmelle.

Tässä eräänä päivänä isäsi painoi korvansa vatsaani vasten ja kuuli pientä tiheää tikitystä, sinun sydämesi sykkeen. Hän odottaa sinua kovasti, niin kuin minäkin. Olemme uteliaita sen suhteen, miltä näytät ja minkälaiseksi persoonaksi paljastut synnyttyäsi. Siitä olemme vakuuttuneita, että et voi olla olematta hyvin herttainen pieni otus.