Joskus elämässä on hetkiä, jotka ovat niin ihmeellisen ihania, että niihin voisi jäädä asumaan ikuisiksi ajoiksi. Niistä muodostuu ikään kuin pysäytyskuvia, joihin palaa mielessään yhä uudelleen. Usein nämä kuvat liittyvät elämän käännekohtiin. Jokin unelma on juuri täyttynyt, sekä takana että edessä on jotakin suloista ja ihanaa. Jännitys on juuri lauennut, on levollista. Milloinkaan muulloin onni ei ole ollut yhtä kristallinkirkasta.

Nämä elämykset ovat yleensä hyvin voimakkaita ja hyvin henkilökohtaisia. Minulla on ollut niitä muutamia, joista kaksi ajattelin jakaa kanssanne nyt.

Kuva 1. Kylmä, kirkas talvi-ilta. Olemme hetki sitten sukeltaneet hienon, hopeanhohtoisen auton takapenkille. Juhlat on juhlittu, saa hengähtää. Bestman ajaa, auto alkaa lämmetä. Edessä on yö hienossa hotellissa. Kosketusetäisyyden päässä nuori, komea sulhanen. Kaupungin valot tulevat pian näkyviin. Voi kunpa saisin viipyä tässä vielä hetken pidempään!

Kuva 2. On syntymäpäiväni. Istun autossa mieheni kyydissä. Kevätaurinko paistaa täydeltä terältä. Lähisukulaiset ovat hetki sitten saaneet kuulla uutisia ja ovat tulossa illalla käymään. Pelot ovat osoittautuneet turhiksi, ihana vauvani voi hyvin. Enää ei tarvitse salailla. Edessä on ihmeellinen ja jännittävä ajanjakso. Jokin voi mennä pieleen vielä myöhemmin, mutta sitä on turha surra nyt. On aika juhlia!

Mitkä ovat sinun elämäsi pysäytyskuvia?