Esikoispoikamme saa nyt toistaiseksi olla ainokainen. Toivomme kyllä lisää lapsia vielä joskus, mutta emme tähän elämäntilanteeseen. Haluan saattaa opiskeluni loppuun ja mielelläni maistaa hieman työelämää, ennen kuin on toisen lapsen aika. Koen myös, ettei minulla riittäisi energiaa yhtä aikaa kahden vaippaikäisen huoltoon. Niinpä kävin hankkimassa itselleni kuparikierukan, jotta ehkäisyä ei tarvitse muistaa muutamaan vuoteen.

Kuparikierukka ei tietenkään ole sataprosenttisen varma ehkäisy. Eräs ystäväni on kierukkalapsi, ja lähipiirissä on ollut kierukkaraskaus, joka päättyi keskenmenoon, joten on hyväksyttävä myös ehkäisyn mahdollinen pettäminen. Mutta yhdistettynä imetykseen ja kuukautisten puuttumiseen toistaiseksi kierukan teho todennäköisesti riittää meidän tilanteessamme. Ajattelen kuitenkin niin, että jos lapsi haluaa ehkäisystä huolimatta tulla, se on silloin Korkeimman tahto ja tilanne otetaan vastaan sellaisena kuin se tulee. Yleensä elämä kantaa.

Ensimmäinen lapsi ei tullut helposti, mutta en silti kuvittele, että ehkäisemättä voisi jättää kokonaan. Hedelmöittyminen on loppujen lopuksi niin suuri mysteeri. Se kun voi odotuttaa itseään vuosia tai tapahtua kerrasta. Ennen kierukan laittoa jouduin tekemään varmistukseksi raskaustestin, ja olin jälleen onnellinen tuloksesta kuten myös viime kerralla toista vuotta sitten. Silloin tulos oli positiivinen, nyt puhdas negatiivinen, ja hyvä niin. Toivoisin lapsilleni muutaman vuoden ikäeroa, mutta aborttia en toki kykenisi tekemään sen tähden.

Olen tällä hetkellä tyytyväinen yhden lapsen äitinä. Saa nähdä, palaako vauvakuume jossain vaiheessa. Kuparikierukka on kuitenkin siitä mukava ehkäisy, että sen saa pois lääkärin vastaanotolla milloin vain, eikä hedelmällisyyden palautumista tarvitse odotella kuukausikaupalla. Tämän takia halusin nimenomaan hormonittoman ehkäisyn. Yhteiselo kierukan kanssa on ainakin alkanut varsin mainiosti, sillä asennus nipisti vain hieman. Ensimmäisen vuorokauden aikana oli lieviä tuntemuksia, joista kuitenkin selvisi parilla särkylääkkeellä, ja sen jälkeen kierukka ei ole juurikaan muistuttanut itsestään. Toivottavasti jatkossakin sujuu yhä yhtä mukavasti!